Hasselnötssnittar
Jag älskar att baka småkakor! Det man behöver tänka på är att låta kakorna svalna innan man rör på dom, annars är det väldigt lätt att de går sönder.
Hasselnötssnittar - ca 20 stycken
60 gram rumsvarmt smör
1 dl mandelmjöl
1 msk kokosmjöl
3 msk stevia strö
½ krm vaniljpulver
1 msk riven kokos
15 gram hackade skalade hasselnötter
Blanda alla ingredienser till dagen. Forma till två längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut längderna. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter i 150 grader. Håll noga koll på kakora då de lätt blir brända. Det gör inget om kanterna bli lite bruna enligt mig, det skär jag bara bort efteråt så längderna bli jämna! När kakorna svalnat en aning (men inte är kalla) skär du längderna i diagonala snittar. Låt därefter kallna, då de är väldigt mjuka när de fortfarande är varma.
Småkakor är farligt gott, så svårt att sluta äta när man väl börjat:)
Herregud så gott, ja tack... en smakbit?
De ser riktigt goda ut!
Det receptet ska jag också bokmärka! :) Undrar bara när ska jag hinna baka alla dina underbart goda bakverk! ;):)
Måste nästan avsätta en hel helg till det! :)
Ha en fin dag!
kram kram
//Lana
Mums! Ser goda ut. Jag har köpt hem Stevia strö och tänkte prova några av dina recept. :o)
ser jättegott ut,älskar hasselnötter så de här är en succè.
Har testat några LCHF-kakor förut och de har inte varit så bra. Men de här såg ju goda ut i alla fall! :-)
Har precis provat dessa godingar. Fantastiskt goda ! Fick mycket väl godkänt av både 3-åring å grannen !